החומרים: (יספיקו לשתי תבניות אינגליש קייק )
2 כוסות קמח
כפית גדושה אבקת סודה לשתיה (או אבקת אפיה)
חצי כפית מלח
3 בננות בשלות דבשיות
רבע כוס סילאן
רבע כוס דבש
150 גרם חמאה מומסת במיקרוגל
חצי גביע יוגורט מהול בשתי כפות חלב
טיפות תמצית וניל.
4 כפות גדושות שוקולד צ'יפס (אם מוותרים על השוקולד, אפשר לתבל את העוגה במעט קינמון)
2 כפות גדושות פתיתי קוקוס
4 ביצים
ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסודה, המלח, השוקולד צ'יפס ופתיתי הקוקוס.
2. בקערת המיקסר מקציפים ביצים (לא מופרדות), דבש, סילאן וחמאה מומסת כשהתערובת אחידה מוסיפים את הבננות, תמצית הוניל והיוגורט
3. בתנועות קיפול עדינות וזהירות מחברים בין שתי התערובות.
4. יוצקים לתבניות משומנות, אופים כ-40 - 50 דקות בחום של 180 מעלות.
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומכסים בנייר אלומיניום ומניחים להתקרר על השיש במטבח.
העוגה הנהדרת הזו תחזיק (אם לא תאכלו אותה) כשבוע במקרר בכלי אטום. וכמובן שאת אחותה התאומה ניתן להקפיא ולהגיש בהפשרה מתונה ואיטית כ-3 - 4 שעות לפני ההגשה.
בתאבון.